Internet har förändrat världen och köpprocessen med den!

Internet har förändrat världen och köpprocessen med den!

Att bli funnen online är viktigt idag. Då ca 90 % av alla köp (även B2B) börjar på internet. Men tidigt i köpprocessen är man inte beredd att köpa något utan man söker efter lösningen på ett problem. När man är i det stadiet och någon försöker sälja till blir man inte glad.

Det handlar om din kund och inte om dig.  Man kan se att att det flesta hemsidor handlar allt bara om att sälja sälja sälja.

Internet har förändrat världen och köpprocessen med den!

 

Jag tror precis som Erik Fernholms forskning visar att lika lite som människor som är egocenteriska är lyckliga lika lite är egocentriska företag lyckliga. – Det som forskningen visar är att de personer som fokuserar väldigt mycket på sig själva och sitt eget välbefinnande paradoxalt nog är olyckligare än andra, medan de som tänker mer på hur de bidrar till andras välbefinnande är de som mår bäst, säger Erik Fernholm. Vad menar jag med det?

Jo nu när allt blir mer och mer transparant och kunder litar mer på andra kunder, än på företagen de köper av, så kommer inte företag som enbart drivs för att skapa vinst att överleva. Klart att alla företag måste tjäna pengar för att överleva men man måste som företag ha en ärlig intention i allt man gör. Det känner kunderna.

Ska du bli framgångsrik med din online marknadsföring så bör du utgå från dina kunder (buyers persona) och verkligen sätta dig in i deras utmaningar och hur ditt företag kan lösa deras problem. Detta är grundstenen som allt content bör skapas ifrån, först då kommer du vinna deras förtroende.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *